O Vinariji

Oaza vina i jela uz neodoljivi pogled na boje vinograda i Lonjsko polje

Nedaleko od Zagreba, pod obroncima moslavačke gore, okružena vinogradima s pogledom koji seže do Lonjskog polja, sakrila se naša obiteljska Vinarija. Tradicija duga gotovo više od jednog stoljeća u vinogradarstvu i vinarstvu stvorila je temelj na kojem se i danas razvijamo. Ulaganjem u nove tehnologije proizvodnje, stjecanjem novih znanja, a istovremeno spajajući ih s posebnostima moslavačkog vinogorja i ljubavlju prema vinima, osigurali smo kvalitetu prema kojoj smo danas prepoznatljivi.

Vinarija danas broji 16 hektara vinograda, sa preko 85 000 čokota vinove loze i posjeduje podrum kapaciteta 100 000 litara. Posebnu pažnju pridodajemo autohtonoj sorti Škrlet, čija je prva sadnica posađena 1914. godine, a prenosila se generacijama do danas. Tako u našoj ponudi možete pronaći mladi Škrlet, odležani zreli Škrlet te Škrlet u pjenušavoj varijanti.

Također treba naglasiti kako je Moslavina mala vinska regija koja ima strašan potencijal, ne samo u sorti Škrlet već i u drugim sortama poput Pinota, Traminca ili pak Cabarnet Sauvignona. Zbog terroira koji može pružiti svježa ljetna vina, a izvrsna je klima za pjenušce i rose vina kao i za ozbiljna vina za odležavanje. Širina koju u vinima pruža Moslavina je jedinstvena.

Zato, dođite, posjetite našu obiteljsku vinariju, zaljubite se u moslavačka vina, naš autohtoni Škrlet, tradicionalna jela i znamo; poželjet ćete se vratiti!