Pravila privatnosti

Za nas je vrlo važno da pročitate sljedeća pravila privatnosti kako biste bili informirani o obradi Vaših osobnih podataka i svojim pravima na web stranici www.vinarija-trdenic.hr

Opće informacije

Vinarija Trdenić d.o.o.. koristi procedure i tehnologiju koji na najbolji način osiguravaju Vašu privatnost. Ova Pravila privatnosti  (dalje: Pravila) opisuju koje Vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način ih obrađujemo, u koju svrhu, kao i Vaša prava povezana s vašim osobnim podacima. Pravila su u skladu s važećim zakonskim propisima i Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinca u svezi s obradom osobnih podataka.

Poštujemo Vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno Vašim suglasnostima za obradu.

Voditelj obrade

Vinarija Trdenić d.o.o., Trnovka 28; 44317 Popovača
vinarija@vinarija-trdenic.hr

Način i svrhe obrade osobnih podataka

Kako i koje Vaše osobne podatke prikupljamo?

Vinarija Trdenić d.o.o. ovisno o pravnoj osnovi obrađuje osobne podatke kao što su: ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona, adresa dostave, IP adresa, podaci o uređaju s kojim ste pristupili na našu Internet stranicu.

Prikupljeni podaci se koriste isključivo tijekom vaše posjete naše web stranice i ne pohranjuju se na poslužitelju. Odnosno, nakon što napustite našu web stranicu, podaci se brišu.

Ako ste u našoj vinoteci prilikom kupnje odlučili napraviti korisnički račun kako prilikom svake sljedeće posjete ne biste morali ponovo unositi svoje podatke, vaši se podaci pohranjuju u našoj bazi podatka koja je zaštićena u skladu s industrijskim standardima pružatelja hosting usluga kojeg koristimo (plus.hr)

Kada izvršite narudžbu i unesete Vaše osobne podatke (ime i prezime, informacije o punoljetnosti, e-mail adresu, broj telefona), te podatke o plaćanju i dostavi, a sve u svrhu kako bi Vam mogli uredno dostaviti naručeni proizvod. Ukoliko ne unesete tražene osobne podatke potrebne radi sklapanja ugovora, nećemo biti u mogućnosti prodati Vam naše proizvode.

Ti podaci se ujedno i prikupljaju radi ispunjena zakonske obaveze jer prilikom i nakon kupnje i/ili dostave naših proizvoda, obrađujemo Vaše osobne podatke radi izdavanja računa, a sve kako bi bili usklađeni s važećim zakonskim poreznim, računovodstvenim i drugim propisima. Drugim riječima, sukladno važećim zakonskim propisima imamo obvezu obrađivati vaše osobne podatke u navedene svrhe.

Maloljetnici

Za korištenje naše stranice morate biti punoljetni. S obzirom da se na našoj web stranici promoviraju alkoholna pića, pristup istoj zabranjen je osobama mlađim od 18 godina.

Ukoliko ste mlađi od 16 godina ne bi smjeli davati nikakve osobne podatke na stranicama bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Nikada nećemo svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba, ili na bilo koji način podatke koristiti ili otkriti trećoj strani bez dozvole.

Dijeljenje vaših osobnih podataka

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane ovim Pravilima. O dijeljenju i prijenosu  podataka uvijek ćemo Vas obavijestiti. Vaše osobne podatke dijelimo s osobama od našeg povjerenja koje će po našem nalogu izvršiti određenu obradu Vaših osobnih podataka (dalje: „Izvršitelji obrade“), koristeći sigurne IT sustave. Izvršitelji obrade imaju vlastita Pravila privatnosti koja su usklađena s važećim zakonskim propisima o zaštiti podataka.

Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Informacijska sigurnost

Kada Vinarija Trdenić d.o.o. prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju.

Vinarija Trdenić d.o.o. provodi sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Vas kao kupca i Vinarije Trdenić odvija sigurnim protokolom.

Pohrana i čuvanje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke čuvamo za vrijeme koje je potrebno radi ostvarenja svrhe radi koje su osobni podaci prikupljeni, radi ispunjenja naših zakonskih obveza ili radi zaštite naših legitimnih interesa i prava. Dužina čuvanja vaših osobnih podataka ovisi, između ostalog, od:

  • naših zakonskih obveza s tim osobnim podacima
  • ispunjenja naše ugovorne obveze prema Vama
  • povlačenja vaše privole
  • Vašeg specifičnog zahtjeva u vezi s Vašim osobnim podacima
  • naših legitimnih interesa
  • naše obrane bilo kojeg pravnog zahtjeva ili ostvarenja neke naše tražbine

Sve Vaše prigovore i reklamacije čuvamo sukladno Zakonu o zaštiti potrošača 12 mjeseci od dana primitka prigovora ili reklamacije. Ukoliko dođe do pokretanja tužbe, Vaše osobne  podatke čuvat ćemo sve do konačnog završetka tog pravnog postupka.

Po proteku roka čuvanja Vaših osobnih podataka, iste ćemo izbrisati.

Kolačići

Ova web stranica ne koristi trajne kolačićem, odnosno koristi samo jedan privremeni kolačić koji se briše u trenutku kada napustite našu web stranicu. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju poslužitelj web stranice snima na vaš tvrdi disk i koji se ne može koristiti da bi se pokretali programi ili unosili virusi u vaše računalo. Taj kolačić koristimo kako bismo održali našu web stranicu pouzdanom i sigurnom za korištenje.

Pravo na informacije i sloboda izbora

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi Vaših osobnih podataka. Imate nas u pravo u bilo kojem trenu pitati koje Vaše osobne podatke koristimo, u koju svrhu ih obrađujemo, koliko dugo ih čuvamo, te koja su sve naša prava u pogledu obrade Vaših osobnih podataka. Imate pravo pristupa i primanja pisanog izvješća o Vašim osobnim podacima.

Pravo na ispravak Vaših osobnih podataka

Imate pravo ispraviti svoje osobne podatke ako su netočni ili nepotpuni.

Pravo na brisanje

Imate pravo izbrisati svoje osobne podatke. Vaše osobne podatke možemo izbrisati ako nemamo pravne ili legitimne osnove za zadržavanje i/ili daljnju obradu Vaših osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade

U slučaju ograničenja obrade, ograničit ćemo svrhe u koje se obrađuju, npr. kada osporavate točnost Vaših osobnih podataka, ograničit ćemo obradu za razdoblje koje je potrebno radi provjere točnosti, ili ako je obrada nezakonita, a Vi se protivite brisanju Vaših osobnih podataka, te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe.

Pravo na prenosivost

Imate pravo zahtijevati prijenos podataka drugom izvršitelju obrade. Ovo se odnosi samo na osobne podatke koje ste Vi unijeli, pri čemu se obrada temelji na ugovoru ili Vašoj privoli, a obrada se obavlja automatiziranim sredstvima.

Pravo na prigovor na obradu

Imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka temeljenih na našem legitimnom interesu, te dobiti odgovor nadilaze li naši legitimni razlozi Vaše razloge na kojima temeljite svoj prigovor. Imate pravo povući danu privolu / suglasnost za obradu podataka u bilo kojem trenutku. Odnosno, svaku privolu kojom ste odobrili korištenje Vaših osobnih podataka u određenu svrhu, možete opozvati u bilo kojem trenutku jednako lako kako ste ju i dali.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Zahtjeve, pritužbe ili upite koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podataka možete uputiti na adresu:

Vinarija Trdenić d.o.o.
Trnovka 28, 44317 Popovača
vinarija@vinarija-trdenic.hr

Sukladno važećim zakonskim propisima svaki zahtjev će biti riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Zahtjev ispitanika

Imate pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu. Ukoliko smatrate da je bilo koje od Vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP):

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609-000
Fax: +385 1 4609-099
e-mail: azop@azop.hr

Objavljivanje promjena

Pravila se mogu izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave, a o svakoj promjeni ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici.

Ova Pravila su posljednji put izmijenjena 22.02.2023. godine.